Om Sörmans Bygg

Företaget startades i början av 1950-talet av Josef Sörman. Verksamheten bestod då av nyproduktion av småhus samt renoveringsarbeten. Företaget växte och hade i slutet på femtiotalet ca trettio anställda. 1973 tog hans son Nils-Evert Sörman över företaget .

Verksamheten idag består av nybyggnationer av fastigheter, tak- plåtarbeten, målning- & klinkerarbeten samt alla typer av byggnationsarbeten. I början på 1990 så tog vi klivet in i Entreprenad branschen. Idag har vi en stor maskinpark bestående av lastbilar, entreprenadmaskiner, sopmaskiner, liftar mm.

Företaget arbetar för Kommuner, Staten, Industrier och andra företag i olika branscher, samt för privatpersoner. Idag finns 14 anställda på företaget. Vi har yrkeskompetens som målare, snickare , yrkeschaufförer, mekaniker, och utför heta arbeten.Vi har också ställningsbyggnad 2-9 meter och saxliftar samt säkra lyft.Vi har även uthyrning av ställning samt skyliftar.

Vi är kvalitetsansvariga enl. PBL. Våra chaufförer har fordonsutbildning och förarbevis på hjullastare samt CE körkort. De har även utbildning enligt vägverkets interna föreskrifter, arbete på väg, säkerhet på väg. På entreprenad sidan utför vi alla markarbeten såsom snöröjning ,halkbekämpning, sopning med maskin, slamsugning av brunnar mm. Yrkesbevis finns för utförande av dessa arbeten. Vårt mål är att använda så skonsamma maskiner som möjligt ur miljösynpunkt. Företaget värnar om miljön och arbetar aktivt med miljöarbete. Vi är sedan år 2005 Miljödiplomerade av Jönköping Kommun.